Tel. 937451336 - Fax 937451337
Esteu aquí: Inici Articles portada REVISTA LA CEBA. FRANCESC BELLAPART

REVISTA LA CEBA. FRANCESC BELLAPART

Es tracta de l'article que ha fet l'escola Francesc Bellapart de Sabadell per a la revista LA CEBA, referit al projecte que s'ha dut a terme enguany sobre el tema ELS QUATRE ELEMENTS.
banner_2.jpg

Contextualització

 

Presentació del grup

La unitat de programació que es presenta, desenvolupa el projecte triat com a escola pel nostre centre per aquest curs 2012- 2013.

Elecció del tema

Donada la tipologia del nostre alumnat és el claustre el que al final de cada curs, s’encarrega d’escollir el tema a partir de les propostes presentades.

El tema d’aquest curs és “ELS QUATRE ELEMENTS: AIGUA, TERRA, AIRE I FOC".

 

m_logoCEEFBellapart.jpg

ELS

QUATRE

ELEMENTS

pictograma4elements.jpg

 

Planificació del treball

Cada etapa organitza diferents tallers adaptats a les necessitats dels seus alumnes.

Un dels objectius principals de l’organització és la socialització dels alumnes. Per aconseguir-ho s’agrupen els alumnes de diferents aules, d’aquesta manera coincideixen diferents tipologies, diferents nivells... enriquint-se els uns als altres ja que es poden treballar aspectes i valors com la tolerància, la col·laboració, el cooperativisme...

Els tallers s’estructuren de la següent manera:

  • L’Etapa d’Infantil i Primària seqüència cada element en cinc sessions, d’aquesta manera cada grup participa de cinc sessions consecutives del mateix element. Un cop acabat canvien de taller.
  • Tota l’Etapa de Secundària treballa el mateix element durant cinc sessions. Cada taller tracta un aspecte diferent del mateix element: “La vida quotidiana”, “Mitologia i llegendes”, “Experiments”, “Fenòmens meteorològics”, “Art i plàstica”.

 

Desenvolupament del projecte

 

Tallers etapa infantil

 

Tallers etapa primària

Tallers etapa secundària

Conclusions

 

Resultat final del projecte

La durada prevista del projecte és de tot el curs pel que la valoració la fem dels dos primers trimestres.

La voloració és molt positiva perquè les activitats que es presenten resulten molt motivadores i participatives pel que estant assolint els objectius proposats.

Valoració

El Tyrone com a representant de l'alumnat de Secundària opina: "He aprendido muchas cosas que no sabia del aire, del fuego,... Lo he encontrado muy interesante y educativo. He estado con compañeros de otras clases y me lo he pasado muy bien."

Bibliografia i webgrafia

 

 

AIGUA:

FOC:

AIRE:

TERRA: